AKO SI VYBRAŤ TOPÁNKY?

VYBERÁME SI TOPÁNKY

Topánky sú často najdôležitejšou súčasťou vzhľadu, ktoré dokážu pridať ráz aj tej najjednoduchšej štylizácii. Originálny model obuvi, zaujímavé farebné spojenie alebo proste klasika v najlepšom prevedení sú skvelým spôsobom na odlíšenie sa od davu. Je však dôležité sa postarať o praktickú stránku používania – topánka by mala nielen dobre vyzerať, ale správne priliehať k nohe a nezapríčiňovať otlaky alebo zranenia.

Pred nákupom vysnívaného páru stojí za to zoznámiť sa s niekoľkými základnými pravidlami, ktorých dodržiavanie zmenšuje riziko kúpy nevhodných veľkostí. Nevyhnutné je správne meranie chodidla. Treba to spraviť veľmi jednoduchým spôsobom- stačí, že si vezmete hárok papiera, pero, pravítko a mierku. Následne položte chodidlo na hárok papiera a označte bod za pätou a bod pred najdlhším prstom chodidla. Potom spojte body rovnou čiarou a odmerajte ju. Týmto spôsobom získate veľkosť Vašeho chodidla v centimetroch. Doporučuje sa však, aby boli topánky asi o 0,5 cm dlhšie ako chodidlo. Pamätaje na odmeranie oboch chodidiel, pretože ich dĺžka sa môže medzi sebou líšiť. V takej situácii zvoľte väčšie chodidlo na určenie dĺžky.

Pri rozhodovaní o kúpe topánok online musíte vedieť, že veľkosť obuvi každého z výrobcov sa medzi sebou líšia ( napr. veľkosť 44 topánok Nike môže byť iná ako veľkosť 44 topánok Lacoste). Pri voľbe veľkosti sa treba riadiť  tabuľkou individuálnych veľkostí pre každú veľkosť, dostupná je na stránkach jednotlivých produktov.

Pokiaľ plánujete kúpiť topánky pre inú osobu alebo dieťa, chodidlo môžete odmerať označením dĺžky chodidla na paličke. Pri nákupe ju stačí vložiť do vybraného modelu a týmto spôsobom určiť správnu veľkosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *